Ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με μαστιχωτό τυρί με σάλτσα στο τηγάνι. Σπιτικό φαγητό γρήγορο και εύκολο.

Ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με μαστιχωτό τυρί με σάλτσα στο τηγάνι. Σπιτικό φαγητό γρήγορο και εύκολο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
205

Για τα μπιφτέκια

  • 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ¾ φλ. μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • ζωμό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 γρ. βούτυρο
  • Λίγο μαϊντανό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι, την ντομάτα ώστε να πέφτουν τα υγρά στο μπολ.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές σταθερό μείγμα που να πλάθεται εύκολα.

    Παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το μείγμα και πλάθουμε μια μπάλα.

    Ανοίγουμε στο κέντρο της μια λακκούβα και τη γεμίζουμε με τυρί που λιώνει.

    Κλείνουμε τις ενώσεις και πατάμε με τις παλάμες να γίνουν πλακέ.

    Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Όταν αποκτήσουν μια ωραία κρούστα, στύβουμε από πάνω το λεμόνι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και συμπληρώνουμε στο τηγάνι ζεστό νερό ή ζωμό κότας ώστε να σκεπάζει τα μπιφτέκια μέχρι τη μέση.

    Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Δοκιμάζουμε τη σάλτσα αν χρειάζεται λίγο αλάτι επιπλέον.

    Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και σβήνουμε τη φωτιά.

    Ανακινούμε το σκεύος να λιώσει το βούτυρο.

    Η σάλτσα τώρα έχει γίνει πηχτή, δεμένη και πλούσια.

    Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πουρέ και σαλάτα εποχής.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται