Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αφράτο σαν κρέμα για 1′.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν παιδεύουμε πολύ το μείγμα γιατί θα γίνουν σκληρά.
Όσο λιγότερο ανακατεύουμε το αλεύρι στα υλικά, τόσο πιο αφράτα θα είναι μετά στο ψήσιμο.
Σχηματίζουμε δίσκο με τη ζύμη. Να γίνει πλακέ.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 170°C στον αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τον πάγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη.
Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 6 χιλ. και κόβουμε με κουπ πατ.
Αλευρώνουμε λίγο το κουπ πατ πριν από κάθε κόψιμο.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 20′.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε για 10′ να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Λιώνουμε σοκολάτα και βουτάμε τη μία άκρη.
Αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει η σοκολάτα.
Τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί για να μην νοτίσουν.
Extra μυστικό
Αφού τα ψήσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν καλά, μπορείτε να τα διακοσμήσετε και με λευκό γλάσο.
Και αν θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα θα τις βρείτε όλες εδώ!