Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ 30x12cm και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο της.
Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε καλά, να γίνει μία λεία βάση μπισκότου.
Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την καραμέλα γάλακτος
Βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση.
Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄- 5΄ ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα.
Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.
Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄.
Κόβουμε τα μπισκότα µε καραμέλα μ’ ένα μαχαίρι, σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.