Μπόμπα σφολιάτας (μιλφέιγ)
Μπόμπα σφολιάτας (μιλφέιγ) με παγωτό και σοκολάτα
Ένα βουνό από αφράτη σφολιάτα, που ξεχειλίζει κρέμα και παγωτό.
Για το μιλφέιγ με παγωτό
- Ανοίγουμε πρώτα τη σφολιάτα από την συσκευασία, στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC στον αέρα.
- Τοποθετούμε κάθε σφολιάτα στην λαμαρίνα, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στον αέρα για 15΄ να φουσκώσει.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160ºC.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο της σφολιάτας για περίπου 15΄-20΄ μέχρι να ροδίσουν καλά τα κομμάτια.
- Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Θα χρησιμοποιήσουμε βαθύ στρογγυλό μπολ χωρητικότητας 2,5 λίτρων. Ή μια σαμπανιέρα.
- Θρυμματίζουμε σε μεγάλο μπολ την ξεροψημένη, φυλωτή, κρύα πλέον σφολιάτα.
- Τοποθετούμε τα μισά τρίμματα σφολιάτα στο μπολ κάνοντας θήκη φροντίζοντας να έχουν τρίμματα σφολιάτας τα τοιχώματα του μπολ.
- Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κρέμα σοκολάτας και γεμίζουμε εναλλάξ το μπολ με τα παγωτά που προτιμάμε (διάφορες γεύσεις εναλλάξ με στρώσεις κρέμας σοκολάτας.
- Φροντίζουμε τα πλαϊνά του μπολ να είναι ντυμένα με τρίμματα σφολιάτας ώστε να μην φαίνεται καθόλου το παγωτό.
- Καλύπτουμε όλο το παγωτό με την υπόλοιπη θρυμματισμένη σφολιάτα, πιέζοντας καλά με τα τρίμματα σφολιάτας ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους τα υλικά και να μην φαίνεται καθόλου η γέμιση.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄.
- Σε μεγάλη πιατέλα η επιφάνεια μάρμαρο αλείφουμε την λιωμένη σοκολάτα με πινέλο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένες μάντολες.
- Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το μιλφέιγ παγωτό, χτυπώντας απαλά τη βάση του μπολ ώστε να ξεφορμαριστεί το γλυκό και να διατηρήσει το σχήμα του.
- Πασπαλίζουμε άχνη και περιχύνουμε λιωμένη σοκολάτα. Σερβίρεται αμέσως.
Για την κρέμα σοκολάτα
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και την ζάχαρη.
- Σκίζουμε τη βανίλια και την προσθέτουμε στο γάλα.
- Ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε, προσθέτουμε ή αφαιρούμε ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
- Ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει βράση.
- Με προσοχή αφαιρούμε από το ζεστό μίγμα τη βανίλια και παίρνουμε τον καρπό της. Τον ρίχνουμε ξανά στην κρέμα.
- Η κρέμα είναι έτοιμη όταν χοντρές φουσκάλες εμφανίζονται στην επιφάνεια.
- Αφού δέσει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα πραλίνα σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.