• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
37
  • 350 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά κρύα
  • 3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 κομμάτι τουλουπάνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπόμπα τυριού

    Βάζουμε το τυρί κρέμα σε μπολ και με μίξερ χειρός το αφρατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, άνηθο, σχοινόπρασο και φρέσκα κρεμμύδια.

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

    Απαλά ενώνουμε με σπάτουλα τα 2 μείγματα σε στρογγυλό γυάλινο μπολ.

    Απλώνουμε το βρεγμένο τουλουπάνι, βάζουμε μέσα το μείγμα.

    Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και παγώνουμε 1 νύχτα.

    Ξεφορμάρουμε (σαν μπάλα τυριού) και σερβίρουμε με κράκερ.

    Αν σας άρεσε αυτή η μπόμπα τυριού, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται