• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
26
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 φλ. πραλίνα
  • 125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας
  • Για την κρέμα βανίλιας
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 3 κρόκοι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. βούτυρο 
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

     

    Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.

    Σχίζουμε τη βανίλια, αφαιρούμε τον καρπό της και τον προσθέτουμε στο γάλα. 

    Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το αλάτι, και τα χτυπάμε με σύρμα.

    Παίρνουμε λίγο χλιαρό γάλα από την κατσαρόλα και χτυπώντας με το σύρμα, αραιώνουμε το μίγμα αυγών.

    Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα.

    Μόλις δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

    Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και το αλείφουμε με τη πραλίνα.

    Αδειάζουμε την κρέμα  και μπήγουμε τα κομμάτια σοκολάτας εδώ κι εκεί, στην επιφάνεια της. 

    Βρέχουμε λίγο τις άκρες απο τα φυλλα.

    Καλύπτουμε με τη δεύτερο φυλλο και τσιμπάμε τις άκρες για να κολλήσουν μεταξυ τους.

    Ελαφρά, τρυπάμε την επιφάνεια.

    Ψησιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά  πάνω και κάτω.

    Την κόβουμε σε κομμάτια κι αχνίζουμε με κανελοζάχαρη.

    Τη σερβίρουμε ζεστή και κριτσανιστή.

    Για τέλειο αποτέλεσμα, αναποδογυρίζουμε  στα 30′, στο ταψι και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει καλά.

     

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται