• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
55
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο και κρύο)
  • άχνη ζάχαρη ή κρυσταλική
  • κανέλα
  • λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Η σφολιατα

    • Ανοίγουμε την συσκευασια.
    • Παίρνουμε το 1 φύλλο, αλείφουμε παντού σε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο, κρύο βούτυρο.
    • Αρχίζουμε και τυλίγουμε (κατά μήκος της μικρής πλευράς) σε σφιχτό ρολό.
    • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
    • Αλείφουμε με το βούτυρο.
    • Ακουμπάμε, πάνω στο δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε το τύλιγμα του ρολού, ώστε να μεγαλώσει το πάχος του.
    • Βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20′ ώστε να παγώσει καλά και να σφίξει. 
    • Το βγάζουμε σφιχτό και κρύο πάνω στον πάγκο.
    • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1-2 εκατ. περίπου.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψι.
    • Πιάνουμε 1-1 φέτα σπιράλ στην παλάμη μας.
    • Πιέζουμε με τον αντίχειρα το κέντρο ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα σαν χωνί.
    • Ταυτόχρονα ανοίγουν όλες  της σφολιάτας.
    • Ελαφρά πιέζουμε το χωνί σφολιάτας στη μέση ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο από σπιράλ ζύμης.
    • Ακουμπάμε στο ταψι.
    • Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα.
    • Αλείφουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε την επιφάνειά τους.
    • Ψήνουμε για 10′ στους 200°C, χαμηλώνουμε στους 170°C στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να φουσκώσουν-ανοίξουν τα φυλλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται