Εκτελεση
Η σφολιατα
- Ανοίγουμε την συσκευασια.
- Παίρνουμε το 1 φύλλο, αλείφουμε παντού σε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο, κρύο βούτυρο.
- Αρχίζουμε και τυλίγουμε (κατά μήκος της μικρής πλευράς) σε σφιχτό ρολό.
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
- Αλείφουμε με το βούτυρο.
- Ακουμπάμε, πάνω στο δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε το τύλιγμα του ρολού, ώστε να μεγαλώσει το πάχος του.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20′ ώστε να παγώσει καλά και να σφίξει.
- Το βγάζουμε σφιχτό και κρύο πάνω στον πάγκο.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1-2 εκατ. περίπου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψι.
- Πιάνουμε 1-1 φέτα σπιράλ στην παλάμη μας.
- Πιέζουμε με τον αντίχειρα το κέντρο ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα σαν χωνί.
- Ταυτόχρονα ανοίγουν όλες της σφολιάτας.
- Ελαφρά πιέζουμε το χωνί σφολιάτας στη μέση ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο από σπιράλ ζύμης.
- Ακουμπάμε στο ταψι.
- Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα.
- Αλείφουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε για 10′ στους 200°C, χαμηλώνουμε στους 170°C στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να φουσκώσουν-ανοίξουν τα φυλλα.