Εκτελεση
Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα.
Βάζουμε σε φαρδύ μπολ την κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.
Την ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε πάλι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψι.
Ανοίγουμε ένα φύλλο πάνω του.
Απλώνουμε την κρύα κρέμα σε μια στρώση.
Καλύπτουμε με τη δεύτερο φυλλο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 15 με 30 λεπτά να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε λωρίδες με 1,5 εκατ. πάχος.
Στρίβουμε σαν να βιδώνουμε τις λωρίδες.
Αφήνουμε κενό μεταξύ τους.
Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170-180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.