Εκτέλεση
Το μίγμα
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το αχνίζουμε με λίγο νερό, ρίχνουμε λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει.
Κόβουμε σε κομματάκια τα κρέατα.
Ρίχνουμε το κρέας και τον κιμά και τα σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 15΄, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί και με λίγο νερό ακόμα.
Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα.
Η ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄.
Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και ανοίγουμε δύο φύλλα.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα, απλώνουμε το μίγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό.
Ψήσιμο-Χρόνος
Χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1,5 ώρα.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.