Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Παλαιότερα αντί για μπισκότο έβαζαν τριμμένο παξιμάδι.

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή. Παλαιότερα αντί για μπισκότο έβαζαν τριμμένο παξιμάδι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
48

Υλικά

  • Μερίδες 40-50 τμχ
  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα (καβουρντισμένη και τριμμένη)
  • 1 /2 κιλό μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα (ή φρυγανιά τριμμένη)
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 100 ml ανθόνερο
  • 3 κ.σ κοφτές κακάο
  • ζάχαρη για το τελείωμα
  • καραμελόχαρτα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τα τα μπουσέ Σαντορίνης

    Ψήνουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα ή χωρίς για λίγα λεπτά, περίπου 10 λεπτά στους 200°C.

    Αφού κρυώσουν τελείως τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά.

    Αμύγδαλο, ζάχαρη, κακάο και τριμμένο μπισκότο.

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο το ανθόνερο ζυμώνοντας με τα χέρια το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε τρουφάκια.

    Τα πλάθουμε σε μικρές στρογγυλές μπουκιές.

    Βουτάμε τα μπουσέ σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα ακουμπάμε σε καραμελόχαρτα.

    Διατηρούνται εκτός ψυγείου για πολλές ημέρες.

    Ευχαριστούμε πολύ τον πολιτιστικό σύλλογο Σαντορίνης και την Ρένα Φύτρου για την παραχώρηση της συνταγής.

    Θέλετε περισσότερες παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου; Θα τις βρείτε όλες εδώ!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται