Για το χοιρινό μπούτι
Τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι την πέτσα και μπήγουμε τις φέτες σκόρδου.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καλά το μπούτι και το βάζουμε σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα.
Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 30΄, να ροδίσει.
Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και σκεπάζουμε καλά το μπούτι (με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.
Τότε αλείφουμε το μπούτι με το μέλι, το περιχύνουμε με τους χυμούς, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.
Αλείφουμε συχνά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε σκεπασμένο για 20΄, να ανακτήσει τους χυμούς που βγαίνουν στην επιφάνεια με τη μορφή φυσαλίδων.
Το σερβίρουμε ολόκληρο και κόβουμε φέτες στο τραπέζι.
Το μυστικό
Να θυμάστε ότι όσα κιλά είναι το κρέας τόση ώρα θέλει ψήσιμο, συν τα 30΄ για το ρόδισμα στην αρχή.