Πέντε λεπτά προετοιμασίας αρκούν γι’ αυτό το υπέροχα μελωμένο γουρουνόπουλο. Ιδανική λύση για εσάς που δεν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο στην...

Πέντε λεπτά προετοιμασίας αρκούν γι’ αυτό το υπέροχα μελωμένο γουρουνόπουλο. Ιδανική λύση για εσάς που δεν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες & 30 λεπτά
47

Για το χοιρινό μπούτι γλασαρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας

  • 1 μπούτι (περίπου 3 κιλά) γουρουνόπουλο (με την πέτσα)
  • 5-6 σκελ. σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 πορτοκάλια (χυμός)
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το χοιρινό μπούτι

    Τρυπάμε με μυτερό μαχαίρι την πέτσα και μπήγουμε τις φέτες σκόρδου.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καλά το μπούτι και το βάζουμε σε ρηχό ταψί ή λαμαρίνα.

    Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 30΄, να ροδίσει.

    Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και σκεπάζουμε καλά το μπούτι (με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.

    Τότε αλείφουμε το μπούτι με το μέλι, το περιχύνουμε με τους χυμούς, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30΄.

    Αλείφουμε συχνά το μπούτι με τα υγρά του ταψιού.

    Όταν ψηθεί το αφήνουμε σκεπασμένο για 20΄, να ανακτήσει τους χυμούς που βγαίνουν στην επιφάνεια με τη μορφή φυσαλίδων.

    Το σερβίρουμε ολόκληρο και κόβουμε φέτες στο τραπέζι.

    Το μυστικό

    Να θυμάστε ότι όσα κιλά είναι το κρέας τόση ώρα θέλει ψήσιμο, συν τα 30΄ για το ρόδισμα στην αρχή.

    Μάθετε πώς μαγειρεύεται κάθε κομμάτι χοιρινού, και σερβίρετε το χοιρινό μπούτι με τον παρακάτω πουρέ:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται