Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2- 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη νερού).
Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε 5 λεπτά την κατσαρόλα και σερβίρουμε με τραγανό φρέσκο ψωμί.
Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.