Εκτέλεση
Τα μπριζολάκια χοιρινά με παλαιωμένο τσίπουρο είναι μία πολύ γευστική συνταγή!
Για τα μπριζολάκια χοιρινά, ξεκινάμε να σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με παλαιωμένο τσίπουρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε τα χοιρινά μπριζολάκια στην άκρη.
Σε μια σοτέζα σοτάρουμε τα μήλα με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουμε τα μήλα και στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζωμό με νερό, τη μουστάρδα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μήλα, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Στο τέλος προσθέτουμε τα μπριζολάκια, το προσούτο, το λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι.
Ευχαριστούμε την Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα για την παραχώρηση της συνταγής.