Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μπρόκολο, το πλένουμε και το κόβουμε σε μπουκετάκια μεγέθους μπουκιάς. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίσει καλά.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά της κρούστας.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, να βγάλει το άρωμά του.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε.
Μόλις διαλυθεί το αλεύρι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό γάλα ανακατεύοντας, καθώς και το ζωμό κότας.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη σάλτσα που να αφήνει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
Σβήνουμε την εστία και ενσωματώνουμε τα τυριά ανακατεύοντας να λιώσουν.
Ρίχνουμε τα στεγνά μπουκετάκια του μπρόκολου και ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα με την κρεμώδη σάλτσα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και το στρώνουμε ομοιόμορφα με την κουτάλα.
Πασπαλίζουμε με την κρούστα ψωμιού.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκέπασμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τρυφερό το μπρόκολο.
Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε.