Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.
Στρώνουμε χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφινς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τα στερά υλικά με ένα κουτάλι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το αυγό. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε – ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
Ισομοιράζουμε στις θήκες.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν στην επιφάνεια.
Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν, πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα.
Αλλιώς, τα ψήνουμε λίγο ακόμη.
Τα αφήνουμε στις θήκες 5 λεπτά και στη συνέχεια, τα βγάζουμε σε σχάρα.