Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins.
Κόβουμε το πορτοκάλι (αφού το πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια.
Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
Το βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό, το αυγό και το αλάτι. Τα αλέθουμε, να γίνουν κρέμα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα, και με κουτάλι ανακατεύουμε.
Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε τα muffins με κομμάτια σοκολάτας να ροδίσουν, για περίπου 20΄-25΄.
Είναι ψημένα όταν τα πιέζουμε στην κορυφή και έχουν επαναφορά.