Εκτέλεση
Για τα muffins με μαρμελάδα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Τοποθετούμε δώδεκα καραμελόχαρτα στις θήκες του ταψιού για cupcakes.
Για το crumble
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Για τα muffins
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5-6΄να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τους κρόκους και τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στα καραμελόχαρτα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 2/3.
Προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαρμελάδα φράουλα και 1 κ.σ. crumble στο καθένα.
Βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25΄. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σας λείπουν τα καραμελόχαρτα; Σας έχω έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξετε θήκες για cupcakes και muffins με λαδόκολλα!