Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ.
Το ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη κανέλα και 1 κ.σ. από την ζάχαρη
Τα ανακατεύουμε να μαριναριστούν και τα κρατάμε στην άκρη για το τέλος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι μέσα στα υγρά υλικά.
Αναδιπλώνουμε το μίγμα με σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μήλα καθώς και όλο τον χυμό που έχουν βγάλει στο μπολ.
Ανακατεύουμε απαλά τα μήλα να μπουν στο μίγμα.
Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins και ισομοιράζουμε το μείγμα.
Ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα τοποθετώντας τα στην μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθεί το κέντρο τους.
Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο ελέγχουμε αν ψήθηκαν στην καρδιά τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους.
Τα αφήνουμε να σταθούν στην φόρμα για 10 και μετά τα ξεφορμάρουμε.