• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
9
  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.σ. άχνη
  • 300 γραμ. φρέσκια μυζήθρα
  • 100 γραμ. διάφορα γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα
  • 50 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Για το διάλυμα αυγού 
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μυζηθρόπιτα με σφολιάτα

    Πρώτα βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας να ξεπαγώσει.

    Ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη λαδόκολλα και τη ρολάρουμε με τον πλάστη για να γίνει πιο λεπτή.

    Βάζουμε σε μπολ τη μυζήθρα και τη λιώνουμε με πιρούνι.

    Προσθέτουμε την άχνη και το αυγό και ανακατεύουμε τα υλικά.

    Στραγγίζουμε τα γλυκά του κουταλιού και τα ψιλοκόβουμε.

    Τα προσθέτουμε στη μυζήθρα, μαζί με το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας.

    Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Απλώνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα, αφήνοντας 3 με 4 εκατοστά κενό, τριγύρω.

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς τα κενά της σφολιάτας, ολόγυρα.

    Τα γυρίζουμε πάνω στη γέμιση, δημιουργώντας μια θήκη για να την κρατήσει μέσα.

    Χτυπάμε σε μπολ τον κρόκο, τη ζάχαρη και το γάλα και αλείφουμε όλο το γλυκό.

    Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και απαλά, με τις παλάμες μας, πιέζουμε να σταθεροποιηθούν τα αμύγδαλα πάνω στη γέμιση.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC με αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10 λεπτά και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170ºC για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αχνίζουμε πριν το σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσαν τα μυζηθρόπιτα με σφολιάτα, δείτε ακόμα:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται