Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο όπου θα ψήσουμε στους 180°C.
Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια.
Στρώνουμε λαδόκολλα.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και κακάο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και μετά ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε ένα.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ζεσταίνουμε το σιρόπι με το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το στήσιμο
Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα.
Ραντίζουμε με πινέλο λίγο σιρόπι και αλείφουμε με κρέμα.
Μπήγουμε λίγα βύσσινα γλυκό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι, αλείφουμε ολόγυρα με τη κρέμα.
Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας και βύσσινο γλυκό.
Εναλλακτικά εάν θέλουμε, μοιράζουμε το μίγμα σε δύο ταψιά με διάμετρο 26 ή 28 εκ.
Ψήνουμε για λιγότερη ώρα, αφού θα είναι πιο λεπτή η στρώση, και γεμίζουμε τα δύο παντεσπάνια με μία στρώση κρέμα.
Έτσι βγαίνουν πιο πολλές μερίδες, γιατί δεν θα γίνει πολύ ψηλή και θα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια.
Με τον πρώτο τρόπο βέβαια, είναι πιο εντυπωσιακή.
Παγώνουμε για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.