Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Με κουτάλι τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Με σύρμα ή μίξερ χειρός, χτυπάμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύδι, το χυμό κι ανακατεύουμε.
Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα καρύδας και με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για λίγο.
Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε εναλλάξ με αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας κι απαλά ενσωματώνουμε στο μείγμα
Σε βουτυρωμένη ή λαδωμένη στρογγυλή φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα.
Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στους 150-160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα.
Ξεφορμάρισμα – Σερβίρισμα
Είναι έτοιμο, όταν βγαίνει από το κέντρο του καθαρή από ζύμη, η λάμα του μαχαιριού.
Επίσης είναι έτοιμο όταν φουσκώσει, σταθεροποιηθεί και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Αφήνουμε να σταθεί για 15′ στη φόρμα και ξεφορμάρουμε με προσοχή, πάνω σε σχάρα.
Πασπαλίζουμε σπασμένους ξηρούς καρπούς και καρύδα ή το απολαμβάνουμε σκέτο όλες τις ώρες την ημέρας.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα φλ. χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς στο μίγμα μαζί με τη σοκολάτα.