Νηστίσιμο ραβανί με σοκολάτα και καρύδα, φανταστικό vegan γλυκό χωρίς αυγά, για όλες τις εποχές!

Νηστίσιμο ραβανί με σοκολάτα και καρύδα, φανταστικό vegan γλυκό χωρίς αυγά, για όλες τις εποχές!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
755

Για το ραβανί

  • 1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλ. ινδοκάρυδο
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας ή νερό
  • 1 ακέρωτο λεμόνι (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1 φλ. τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
  • Έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια

Για το σιρόπι

  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. νερό
  • Φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
  • Σταγόνες λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καρύδα και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το λάδι και τη ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ξύσμα και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα.

    Τέλος, ενσωματώνουμε και το μείγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας.

    Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 22 x 34 εκ. και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνειά του.

    Σιρόπι

    Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αποσύρουμε το σιρόπι από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Βγάζουμε το ραβανί από το φούρνο και τρυπάμε κατά τόπους την επιφάνειά του. Όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε το γλυκό με το κρύο σιρόπι ρίχνοντάς το λίγο λίγο και σιγά σιγά μέχρι να το πιει όλο.

    Το πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Μεταφέρουμε το ραβανί στο ψυγείο να παγώσει προτού το σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται