Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καρύδα και το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το λάδι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ξύσμα και τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα.
Τέλος, ενσωματώνουμε και το μείγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί 22 x 34 εκ. και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνειά του.
Σιρόπι
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αποσύρουμε το σιρόπι από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βγάζουμε το ραβανί από το φούρνο και τρυπάμε κατά τόπους την επιφάνειά του. Όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε το γλυκό με το κρύο σιρόπι ρίχνοντάς το λίγο λίγο και σιγά σιγά μέχρι να το πιει όλο.
Το πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μεταφέρουμε το ραβανί στο ψυγείο να παγώσει προτού το σερβίρουμε.