Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πρώτα σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.
Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι.
Το ρίχνουμε στο μίγμα
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μικρό ταψί 26 ή 28 εκ.
Ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.
Για το σιρόπιασμα
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως για 10 λεπτά στον πάγκο.
Τρυπάμε με μαχαίρι την επιφάνεια του γλυκού.
Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.
Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα.
Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.