Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, τη ζάχαρη, το κρασί, το κονιάκ, το λικέρ, το λάδι, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την μαστίχα.
Για να μοσχοβολάνε , αντί για κονιάκ μπορείς να βάλετε ούζο.
Με το σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά, εύπλαστη και αρκετά λαδερή.
Τέλος ρίχνουμε το αμύγδαλο κι απαλά ζυμώνουμε να το πάρει μέσα η ζύμη.
Μην παιδέψετε πολύ την ζύμη για να βγουν τριφτοί και αφράτενοι.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.
Μετά, παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και πλάθουμε.
Τους αραδιάζουμε σε ταψι.
Δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψι γιατί η ζύμη είναι αρκετά λαδερή.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε τα ταψια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να ροδίσουν καλά πάνω-κάτω και γύρω-γύρω.
Οταν ροδίσουν καλά, αρχίσουν και σκάνε στην επιφάνεια και μοσχομυρίζει η κουζίνα, τότε είναι έτοιμοι.
Αχνιστούς τους βγάζουμε στον πάγκο.
Αν σας αρέσει το ανθόνερο, ραντίζετε τους με λίγες σταγόνες έτσι όπως βγαίνουν καυτοί από τον φούρνο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τους αχνίζουμε με μπόλικη άχνη κοσκινισμένη μαζί με λίγη κανέλα.