Φανταστικά νουντλς αυγού με κιμά κοτόπουλου και τη μοναδική σάλτσα Κόμπρα του Άνταμ Κοντοβά.

Φανταστικά νουντλς αυγού με κιμά κοτόπουλου και τη μοναδική σάλτσα Κόμπρα του Άνταμ Κοντοβά.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
11

Για τα noodles

  • 500 kg κιμάς κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. μίσο
  • 50 γρ. σάκε
  • 500 γρ. noodles αυγού
  • Για τη σάλτσα κόμπρα
  • 500 γρ. gochujang
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σάκε
  • 200 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 300 γρ. χυμό μήλου
  • 50 γρ. σκόρδο σε σκόνη
  • 50 γρ. σουσαμέλαιο
  • 50 γρ. fish sauce
  • 30 γρ. σκόνη τζίντζερ
  • 50 γρ. χυμό λάιμ
  • 30 γρ. πάστα ταμάρινθου
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ. φιστίκια αράπικα αλατισμένα
  • 50 γρ. μποκ τσόι
  • 10 γρ. λάδι από σουσάμι
  • 50 γρ. κρεμμύδι τηγανιτό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη σάλτσα Κόμπρα, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και πολτοποιούμε έως ότου έχουμε ένα ομογενές μείγμα.

    Για τον κιμά κοτόπουλου

    Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

    Σβήνουμε με το σάκε και τη σόγια και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίσο.

    Μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά και αφαιρούμε.

    Για το σερβίρισμα

    Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και ταυτόχρονα ξεκινάμε να βράζουμε τα νουντλς μας για 3-4 λεπτά.

    Τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι από σουσάμι, φιστίκια αράπικα, και σάλτσα κόμπρα.

    Ανακατεύουμε καλά τα νουντλς μας και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από λάιμ. Διορθώνουμε την γεύση και τοποθετούμε στο κουτί.

    Γαρνίρουμε από πάνω με τηγανητά κρεμμύδια, μπλανσαρισμένο μπόκ τσόι, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια, και σάλτσα Κόμπρα.

    Ευχαριστούμε τον Άνταμ Κοντοβά από το Cobra Project για την παραχώρηση της συνταγής του.

    Αν σας άρεσε η συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε και τη συνταγή για noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα.

    Ευχαριστούμε τον Άνταμ Κοντοβά για την παραχώρηση της συνταγής του.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται