Υπέροχο ντιπ με καρύδι, λιαστή ντομάτα και πιπεριά που θα σας ξετρελάνει!

Υπέροχο ντιπ με καρύδι, λιαστή ντομάτα και πιπεριά που θα σας ξετρελάνει!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
10

Για το ντιπ με καρύδι, λιαστή ντομάτα και πιπεριά

  • 1 φλ. καρυδόψιχα
  • 4 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και καθαρισμένες
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μελάσσα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Φρυγανισμένο ψωμί ή κριτσίνια για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ντιπ

    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα καρύδια.

    Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5΄-6΄, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.

    Κουνάμε συχνά το τηγάνι για να μην καούν από τη μια μεριά.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

    Αφαιρούμε την κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί.

    Το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα καρύδια και τα πολτοποιούμε.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, την καστανή ζάχαρη , τη μελάσσα , το αλάτι και το ελαιόλαδο.

    Τα πολτοποιούμε.

    Διατηρούμε την πάστα-ντιπ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

    Σερβίρουμε με κριτσίνια, παξιμαδάκια ή φρυγανισμένο ψωμί.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται