Για τη σως μουστάρδας
Για τη σως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
Ανακατατεύουμε τη σως μουστάρδα με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύδι, τα σκόρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε την σως μουστάρδα με μέλι με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε πιο αραιή σως μουστάρδας με μαγιονέζα προσθέτουμε λίγο χυμό η νερό.
Δοκιμάζουμε τη σως κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μυστικά
Μπορείς να προσθέσεις λίγη ρίγανη στην σως μουστάρδας για κοτόπουλο και να απογειώσεις τη γεύση.
Η σως μουστάρδα με μέλι διατηρείται στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
Μπορείς να παραλείψεις το γιαούρτι και να προσθέσεις έξτρα μαγιονέζα στη σως μουστάρδας.
Η σως μουστάρδας με μαγιονέζα είναι ιδανική και για ψάρι ή θαλασσινά.
Μπορείς να έχεις έτοιμη τη σως γιαουρτιού μέλι στο ψυγείο σου σε ένα βαζάκι για να βουτάς τις τραγανές φλογέρες με τυρί.
Ή μπορείς να την απολαύσεις με το υπέροχο αμερικάνικο τηγανητό κοτόπουλο.
Είναι η ιδανική σως μουστάρδας για κοτόπουλο.
Η σως μουστάρδας με μελι ή με μαγιονέζα είναι ιδανική για ντρέσινγκ.
Αραίωσε λίγο την υφή της για να γίνει πιο ρευστή ώστε να περιχύσεις όλες τις σαλάτες σου.
Η σως μουστάρδα μέλι είναι ιδανική και για μαρινάδες.
Αν έχεις έτοιμη σε ένα βαζάκι στο ψυγείο σου τη σως μουστάρδας ρίξε 2-3 κουταλιές για να μαρινάρεις κομμάτια κοτόπουλου η κρέατος πριν τα ψήσεις.