Τα ψητά ντοματίνια στο φούρνο γίνονται σαν λιαστά και μπορούν να αποθηκευτούν σε βάζο για πολλούς μήνες. Είναι ιδανικά για σαλάτες, ομελέτες, σάλτσες...

Τα ψητά ντοματίνια στο φούρνο γίνονται σαν λιαστά και μπορούν να αποθηκευτούν σε βάζο για πολλούς μήνες. Είναι ιδανικά για σαλάτες, ομελέτες, σάλτσες αλλά και το καλύτερο γαρνίρισμα για κρέας και θαλασσινά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
983

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο
  • 30 ντοματίνια μακρόστενα (βελανίδια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 πρέζες ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ντοματίνια ψητά στο φούρνο

    Για να φτιάξουμε τα ντοματίνια στο φούρνο σαν λιαστά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

    Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο μια λαμαρίνα.

    Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα ντοματίνια.

    Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

    Τα αραδιάζουμε σειρά σειρά στη λαδωμένη λαμαρίνα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

    Βάζουμε σε μπολ το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε με πιρούνι.

    Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ντοματίνια με το σκορδόλαδο.

    Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα μυρωδικά.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

    Τα ψήνουμε για 35 λεπτά στους 150°C.

    Αφήνουμε τα ψητά ντοματίνια να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε βάζο.

    Τα καλύπτουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο.

    Σφραγίζουμε το βάζο με καπάκι και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

    Δείτε εδώ πώς να αποστειρώσετε σωστά τα βάζα σας.

    Μπορείτε να απολαύσετε τα ψητά ντοματίνια στο φούρνο, σε συνταγές όπως η παρακάτω.

    Εσύ ποια συνταγή με ντομάτες θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται