• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
96
  • 400 γρ. ντοματες
  • 4 κ.σ. ελαιολαδο
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμυδια
  • 2 τεμάχιο/ια πρασα
  • 2 τεμάχιο/ια καροτα
  • 2 κλων. σέλερι
  • 2 κ.σ. πελτε ντοματας
  • 2 κ.σ. φακες ψιλες
  • 1 lt νερο
  • 1 κλων. θυμαρι
  • 1 τεμάχιο/ια δαφνοφυλλο
  • 1 φλ. κριθαρακι
  • αλάτι
  • πιπερι
  • Για το σερβιρισμα προαιρετικ
  • γιουρτι
  • σχοινοπρασο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Πρώτα ζεματάμε σε μικρή κατσαρόλα τις φακές και τις στραγγίζουμε.

    Σε μέτρια φωτιά σε βαθιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, κρεμμύδι, πράσο, καρότο και σέλερι.

    Τα αφήνουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε τον πελτέ τον τρίβουμε να ψηθεί για 1-2′ και σπάμε τις ντομάτες πάνω στα υλικά.

    Προσθέτουμε τον ζωμό και τις φακές, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30′.

    Ενδιάμεσα αρωματίζουμε για λίγα λεπτά με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο.

    Τα αφαιρούμε.

    Πολτοποιούμε την σούπα.

    Προσθέτουμε το κριθαρακι και λίγο έξτρα ζωμό ή βραστό νερό.

    Βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει.

    Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται