Ογκρατέν με λαχανικά και μπισκότο
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Θα ψήσουμε το ογκρατέν με λαχανικά στους 180ºC.
Βουτυρώνουμε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
Για την κρέμα καρότων
Κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
Τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την λεπτοκομμένη σελινόριζα μαζί με τα πράσα και το κρεμμύδι για περίπου 5 με 6 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό και βράζουμε για 5 με 6 λεπτά να μαλακώσουν καλά και να ρουφήξουν όλα τα υγρά.
Για το ογκρατέν
Σε μπολ βάζουμε τα τριμμένα κράκερ με μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Τα στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί πασπαλίζοντας το.
Από πάνω κάνουμε μια στρώση με τα στεγνά σοταρισμένα λαχανικά.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να κάψει.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ψήνουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά
Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύοντας πάντα σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πήξει ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο
Αποσύρουμε.
Προσθέτουμε το τυρί και τα καρότα.
Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με την κρέμα καρότων.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα για περίπου 15 λεπτά και ξεσκεπάζουμε.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια.