Για το ογκρατέν
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 5΄, να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό κότας.
Ανακατεύουμε μία φορά για να μη σπάσουν οι κόκκοι ρυζιού και αποβάλουν το άμυλό τους (τότε θα λασπώσει).
Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄. Εάν δεν το ανακατέψετε θα παραμείνει σπυρωτό.
Όσο βράζουμε το πιλάφι ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού.
Σάλτσα τυριού & γέμιση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 1΄-2΄.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο. Ξαναβάζουμε στην φωτιά.
Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πάρει βράση. Βράζουμε 4΄-5΄ να πυκνώσει ελαφρά.
Λιώνουμε το κατσικίσιο τυρί με πιρούνι, το προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και το τυρί κρέμα.
Τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Για τα λαχανικά
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών.
Ζεματάμε τις φουντίτσες κουνουπίδι για 4΄-5΄ και τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο νερό ζεματάμε το μπρόκολο για 4΄-5΄. Το στραγγίζουμε.
Ζεματάμε τα σπαράγγια και τα καρότα. Τα στραγγίζουμε.
Στήσιμο του ογκρατέν
Ανάβουμε το γκριλ.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.
Απλώνουμε μέσα το πιλάφι και το στρώνουμε με κουτάλι.
Από πάνω, εναλλάξ, τοποθετούμε μπρόκολο και κουνουπίδι σαν σκακιέρα και προσθέτουμε σπαράγγια και καρότο ενδιάμεσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού.
Για την κρούστα & το ψήσιμο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο και τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε το ογκρατέν.
Τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 3΄- 4΄ μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια και να κάνει κρούστα.
Το σερβίρουμε ζεστό με κουτάλα, δεν κόβεται. Συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά.