Εκτέλεση
Ιδανικό σκεύος για την ομελέτα με ασπράδια είναι ένα τηγάνι αντικολλητικό 22 εκατοστών.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα.
Προσθέτουμε το τυρί cottage ή γιαούρτι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια να αφρατέψουν.
Στα ασπράδια προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το ζαμπόν κοτόπουλου ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα υλικά στο τηγάνι.
Όσο πιο χαμηλή η φωτιά τόσο πιο φουσκωτή θα γίνει.
Κουνάμε τα υλικά με σπάτουλα.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σκεπάζουμε φαγητό.
Ψήνουμε για με 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Η ομελέτα με ασπράδια δεν χρειάζεται γύρισμα.
Το καπάκι κρατάει την θερμοκρασία στο τηγάνι και ψήνεται ομοιόμορφα.
Την βγάζουμε σε πιάτο.
Είναι από τα φαγητά που μπορείς να πάρεις σε ταπεράκι στο γραφείο αλλά και για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους.