• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
92

Για την ομελέτα με λουκάνικα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 λουκάνικα
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 8 τεμάχιο/ια αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια την πιπεριά, το κολοκυθάκι τα φρέσκα κρεμμύδια και τις ντομάτες.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι 26 εκ.

    Σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το κολοκυθάκι ανακατεύοντας τακτικά.

    Όταν μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε τη ντομάτα, τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.

    Σοτάρουμε για 2 λεπτά.

    Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, τη βρόμη και το φρέσκο τυρί κρέμα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα αυγών.

    Με ένα κουτάλι σκάβουμε τη βάση της ομελέτας για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα.

    Ψήνουμε  μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

    Ανάβουμε το γκριλ και βάζουμε το τηγάνι με τη μισοψημένη ομελέτα για να ροδίσει η επιφάνεια για λίγα λεπτά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται