Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα. Η καλύτερη λύση της τελευταίας στιγμής, χορταστικό πλήρες γεύμα.

Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα. Η καλύτερη λύση της τελευταίας στιγμής, χορταστικό πλήρες γεύμα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
71

Για την ομελέτα με πατάτες

  • 6 αυγά
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • Αλάτι, Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια και τις πατάτες και σοτάρουμε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

    Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια προς χαμηλή.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.

    Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

    Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά τα υλικά στο τηγάνι.

    Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά να σταθεροποιηθεί για 4 με 5 λεπτά.

    Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι και με προσοχή την αναποδογυρίζουμε.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 λεπτά ακόμη.

    Σερβίρουμε με δροσερή ντοματοσαλάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται