Προετοιμασία
Αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια.
Με το εργαλείο για ξεφλούδισμα ξεφλουδίζουμε τις ίνες στο μίσχο τους.
Τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αλάτι.
Βυθίζουμε τα σπαράγγια ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα.
Τα βράζουμε στη κατσαρόλα για 2-3 λεπτά να μισό μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Για την ομελέτα
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και περιχύνουμε τα σπαράγγια με τα χτυπημένα αυγά.
Με ένα κουτάλι την τραβάμε ώστε να ανακατεύεται η ψημένη βάση με την υγρή επιφάνεια της.
Ψήνουμε για 3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
Με προσοχή σκεπάζουμε με δίσκο ή πιάτο μεγαλύτερο από την διάμετρο του τηγανιού.
Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.
Την τελειώνουμε στο γκριλ, τοποθετώντας τη κάτω από το γκριλ για 3 λεπτά να φουσκώσει και να ροδίσει.
Για το σερβίρισμα
Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και την σερβίρουμε ζεστή.
Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με λίγο φρέσκο τυρί ή φλούδες τυρί της αρεσκείας σας (όσο είναι ακόμα ζεστή, για να λιώσει στη επιφάνεια της).