Εκτέλεση
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά, έτσι ώστε να ενωθούν πλήρως.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε, ελαιόλαδο και βούτυρο.
Μόλις ρίξουμε τα αυγά στο τηγάνι με ένα πιρούνι τραβάμε από έξω προς τα μέσα τα υλικά, ώστε να ανοίγουμε τρύπες στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζει να σταθεροποιείται και να στεγνώνει η επιφάνεια της.
Αν μείνει λίγο υγρό αυγό επάνω το απλώνουμε στην επιφάνεια να στεγνώσει.
Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 3′.
Μόλις στεγνώσει η επιφάνεια της πασπαλίζουμε με τυρί, στη μισή πλευρά μόνο.
Γέρνουμε λίγο το τηγάνι και διπλώνουμε την ομελέτα στα 2. Με τη ζέστη στη καρδιά της λιώνει το τυρί και γίνεται μαστιχωτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε πιάτο.
Λίγο ψωμί και φέτα είναι απαραίτητα στο σερβίρισμά της.
Μυστκά
Η ομελέτα στο τηγάνι για να είναι ζουμερή, χρησιμοποιείστε μία πλαστική σπάτουλα για να μετακινείτε τις ψημένες άκρες προς την κέντρο του τηγανιού. Αντίστοιχα μετακινείστε το άψητο μέρος του αυγού προς την άκρη. Κάνοντας την κίνηση αυτή αρκετές φορές, θα τη βοηθήσετε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Μία άλλη ερώτηση που απασχολεί πολλούς είναι αν πρέπει να βάζουμε γάλα. Η απάντηση είναι πως μερικές κουταλιές της σούπας γάλα δεν θα βλάψουν. Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο, και σίγουρη η υπερβολική ποσότητα γάλακτος δε χρειάζεται, αφού επιβαρύνει την ομελέτα και με επιπλέον θερμίδες.
Υπάρχουν επίσης διαφορετικές σχολές ως προς το χτύπημα. Κάποιοι προτιμούν να χτυπούν τα αυγά με ένα πιρούνι, και στη συνέχεια τυλίγουν την ομελέτα τους σε μορφή κύλινδρου. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν αυγοδάρτη για το χτύπημα των αυγών και τη γεμίζουν με διάφορα υλικά.