Εκτέλεση
Oρντέβρ με πικάντικο ψαρονέφρι
Σπάμε τους κόκκους πιπεριού στο γουδί και τους απλώνουμε σε επιφάνεια κοπής. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και θυμάρι.
Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο και το κυλάμε πάνω στο μείγμα να καρυκευτεί.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το ξίδι και μεταφέρουμε αμέσως το ψαρονέφρι στο φούρνο όπου το ψήνουμε στους 200°C για 12 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το αγγούρι.
Αλείφουμε τα ψωμάκια (κράκερ ή σφολιάτα) με μείγμα μαγιονέζας και βάζουμε στο καθένα από μία φέτα ψαρονέφρι.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένο κρεμμύδι και φύτρες και πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
Oρντέβρ με σολομό, τυρί κρέμα και ξινόμηλο
Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και σχηματίζουμε στις βάσεις των ορεκτικών ροζέτες.
Ακουμπάμε από πάνω λίγο σολομό τυλιγμένο και μία λεπτή φέτα ξινόμηλου.
Γαρνίρουμε με μια-δυο πέρλες μπρικ και άνηθο.