Ξεκινήστε το δείπνο σας σωστά με νόστιμα ορεκτικά. Oρντέβρ Χριστουγέννων σε μέγεθος μπουκιάς που μπορούν να γίνουν γρήγορα αλλά να φαίνονται...

Ξεκινήστε το δείπνο σας σωστά με νόστιμα ορεκτικά. Oρντέβρ Χριστουγέννων σε μέγεθος μπουκιάς που μπορούν να γίνουν γρήγορα αλλά να φαίνονται εντυπωσιακά! Πικάντικο ψαρονέφρι και σολομό με τυρί κρέμα και ξινόμηλο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 16 λεπτά
Βαθμολογήστε

Με πικάντικο ψαρονέφρι

  • 1 ψαρονέφρι
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Φύτρες
  • Γλυκιά πάπρικα

Με σολομό, τυρί κρέμα και ξινόμηλο

  • 4 λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ξινόμηλο σε λεπτές φέτες
  • Λίγο άνηθο για το σερβίρισμα
  • Μπρικ για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Oρντέβρ με πικάντικο ψαρονέφρι

    Σπάμε τους κόκκους πιπεριού στο γουδί και τους απλώνουμε σε επιφάνεια κοπής. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και θυμάρι.

    Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο και το κυλάμε πάνω στο μείγμα να καρυκευτεί.

    Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4 λεπτά.

    Ρίχνουμε το ξίδι και μεταφέρουμε αμέσως το ψαρονέφρι στο φούρνο όπου το ψήνουμε στους 200°C για 12 λεπτά.

    Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το αγγούρι.

    Αλείφουμε τα ψωμάκια (κράκερ ή σφολιάτα) με μείγμα μαγιονέζας και βάζουμε στο καθένα από μία φέτα ψαρονέφρι.

    Γαρνίρουμε με καραμελωμένο κρεμμύδι και φύτρες και πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.

    Oρντέβρ με σολομό, τυρί κρέμα και ξινόμηλο

    Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και σχηματίζουμε στις βάσεις των ορεκτικών ροζέτες.

    Ακουμπάμε από πάνω λίγο σολομό τυλιγμένο και μία λεπτή φέτα ξινόμηλου.

    Γαρνίρουμε με μια-δυο πέρλες μπρικ και άνηθο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται