Η πάβλοβα με φρούτα του δάσους είναι μία φανταστική συνταγή που ξεχειλίζει από γεύσεις, αρώματα και υφές.

Η πάβλοβα με φρούτα του δάσους είναι μία φανταστική συνταγή που ξεχειλίζει από γεύσεις, αρώματα και υφές.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 20 λεπτά
52

Για τη βάση μαρέγκας

  • 5 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 1/2 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, πολύ κρύα
  • 350 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζυγίζουμε τα ασπράδια, καθώς τόσο η κρυσταλλική ζάχαρη όσο και η άχνη που θα βάλουμε πρέπει να είναι ακριβώς στα ίδια γραμμάρια.

    Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ σε πιο ψιλή μορφή για να διαλυθεί πιο εύκολα στη μαρέγκα.

    Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε να τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.

    Προσθέτουμε πρώτα το αλάτι και στη συνέχεια βροχηδόν και με συνεχή ροή την κρυσταλλική ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα της μαρέγκας μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές στην επιφάνειά της.

    Πιάνουμε λίγη μαρέγκα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη μας, αν νιώθουμε ότι η ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.

    Αφού σφίξει καλά, προσθέτουμε τη βανίλια (με το μίξερ πάντα σε λειτουργία) και το ξίδι. Αυτό θα βοηθήσει στο να κρατήσει η μαρέγκα στο κέντρο της μια αφράτη και μαστιχωτή υφή, ενώ εξωτερικά θα γίνει τραγανή.

    Τέλος, κοσκινίζουμε στη μαρέγκα την άχνη ζάχαρη σε τρεις δόσεις, αναδιπλώνοντας με σπάτουλα και απαλές κινήσεις το μείγμα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 80-100°C, στον αέρα και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

    Βάζουμε λίγη μαρέγκα στις γωνίες ώστε να κολλήσει το χαρτί στο σκεύος και να μη μετακινείται από τον αέρα κατά το ψήσιμο.

    Νοητά χαράζουμε έναν κύκλο διαμέτρου 25 εκ.

    Με ένα κουτάλι απλώνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μέσα στον κύκλο ώστε να σχηματίσει ένα δίσκο. Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά με μια σπάτουλα κάνοντας γείσο και δίνοντας όγκο περιμετρικά.

    Ψήνουμε τη μαρέγκα στους 100°C, στη μεσαία σχάρα, για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να στεγνώσει.

    Θεωρούμε ότι είναι έτοιμη όταν γίνει τραγανή εξωτερικά και ξεκολλάει εύκολα από το χαρτί.

    Σβήνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει τελείως μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα.

    Για το γαρνίρισμα

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί, προσθέτοντας, αν θέλουμε, λίγη ζάχαρη άχνη.

    Τη διατηρούμε κρύα στο ψυγείο.

    Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μισά φρούτα. Προσθέτουμε το κονιάκ και λίγη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.

    Γαρνίρουμε την πάβλοβα πάντα τελευταία στιγμή, όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε.

    Μέχρι τότε διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία.

    Βάζουμε την ψημένη μαρέγκα σε πιατέλα. Τη γεμίζουμε με τη σαντιγί και την περιχύνουμε με λίγη σάλτσα φρούτων.

    Γαρνίρουμε με ολόκληρα φρούτα δάσους και φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε αμέσως.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται