Πάβλοβα με μπισκότα
Σε πολύ καθαρό και στεγνό μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και στη μεσαία ταχύτητα αφήνουμε τη μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.
Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα 1΄ να γυαλίσει καλά.
Τέλος, κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και με σπάτουλα απαλά ενσωματώνουμε στη μαρέγκα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και με κουτάλι σχηματίζουμε δίσκο 25 εκ. με κουταλιές μαρέγκας. Φροντίζουμε να στρώσουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού ώστε να έχει το ίδιο πάχος. Πατάμε ελαφρά την κορυφή και απαλύνουμε τις άκρες.
Ψήνουμε τη μαρέγκα στους 100ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 30, ώσπου να στεγνώσει καλά. Αφού ψηθεί, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Η ψημένη μαρέγκα διατηρείται τραγανή για αρκετές ημέρες αν τη βάλουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Για το σερβίρισμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον παγωμένο κάδο του μίξερ, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας άχνη και στο τέλος το στραγγιστό γιαούρτι.
Σπάμε τα μπισκότα, καθαρίζουμε τα κόκκινα φρούτα για να φτιάξουμε τη σάλτσα και τα λιώνουμε με τα χέρια. Τοποθετούμε την τραγανή μαρέγκα σε τουρτιέρα. Με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή κουτάλι κάνουμε στρώση τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη σάλτσα φρούτων και οποιοδήποτε καθαρισμένο φρούτο της αρεσκείας μας και τελειώνουμε με τα σπασμένα μπισκότα. Σερβίρουμε αμέσως.
Extra Tip
Η Πάβλοβα πρέπει να στηθεί τελευταία στιγμή, αλλιώς η κρέμα και το ψυγείο θα τη νοτίσουν.