Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6΄-7΄ με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν ανοιχτόχρωμη κρέμα.
Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, λίγη λίγη στους χτυπημένους κρόκους.
Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε την κρέμα πάνω στο μπεν μαρί μέχρι να πυκνώσει ελαφρά και να μένει στρώση στη ράχη της κουτάλας.
Μόλις πυκνώσει η κρέμα, βγάζουμε το μπολ από το ζεστό μπεν μαρί και το βάζουμε πάνω σε μπολ με παγάκια και κρύο νερό (κρύο μπεν μαρί).
Ανακατεύουμε ελαφρά να κρυώσει η κρέμα καλά.
Βουτυρώνουμε ελαφρά 1 λαδόκολλα και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας. Την παγώνουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ πολτοποιούμε τα βύσσινα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.
Όταν παγώσει η κρέμα ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γιαούρτι, ανακατεύοντας πάντα με σύρμα, και τέλος ρίχνουμε τον πουρέ βύσσινο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή, αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε την παλιά μέθοδο παγώματος με τα πολλά χτυπήματα.