Συνταγή για σπιτικό παγωτό φράουλα με γιαούρτι. Είναι πολύ εύκολο και μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς παγωτομηχανή, με 3 απλά υλικά!

Συνταγή για σπιτικό παγωτό φράουλα με γιαούρτι. Είναι πολύ εύκολο και μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς παγωτομηχανή, με 3 απλά υλικά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
2072

Για το παγωτό φράουλα

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 750 γρ. φράουλες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμ.
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Διαλέγουμε ώριμες, γερές και κατακόκκινες φράουλες. Μάθετε όλα τα μυστικά για να διαλέγεις τις καλύτερες φράουλες.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές για το παγωτό φράουλα.

    Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

    Προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.

    Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί καλά και να παγώσει.

    Μπορούμε να το φτιάξουμε με ή χωρίς παγωτομηχανή με την ακόλουθη διαδικασία.

    Το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30 λεπτά και επαναλαμβάνουμε 3 με 4 φορές την διαδικασία.

    Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1/2 κ.σ αλεσμένα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ).

    Υπολογίστε ότι απαιτείται χρόνος παγώματος, 12 ώρες.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται