Εκτέλεση
Διαλέγουμε ώριμες, γερές και κατακόκκινες φράουλες. Μάθετε όλα τα μυστικά για να διαλέγεις τις καλύτερες φράουλες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές για το παγωτό φράουλα.
Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.
Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί καλά και να παγώσει.
Μπορούμε να το φτιάξουμε με ή χωρίς παγωτομηχανή με την ακόλουθη διαδικασία.
Το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30 λεπτά και επαναλαμβάνουμε 3 με 4 φορές την διαδικασία.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1/2 κ.σ αλεσμένα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ).