Εκτέλεση
Για τα κρουασάν
Βγάζουμε τα αφράτα κρουασάν βουτύρου από την συσκευασία τους.
Όπως είναι παγωμένα χωρίς να τα ξεπαγώσουμε, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′.
Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ξύσμα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια τους. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα λεμόνι ή τη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με 3 κουταλιές κρέμα λεμόνι – λάιμ.
Τη βάζουμε σε κορνέ και χαράζουμε στο πλάι.
Γεμίζουμε τα κρουασάν με κρέμα lemon – lime curd και μαρμελάδα.
Για την κρέμα
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα, το αλάτι και την κιτρινόριζα και τα χτυπάμε καλά με σύρμα.
Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πυκνώσει το μίγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και παγώνουμε το lemon-lime curd (είναι υπέροχο για να γεμίσετε κρουασάν, κέικ, τούρτες, μπισκότα, να γαρνίρετε γλυκά και να αλείψετε στο ψωμί για πρωινό).
Για το παγωτό κασάτο
Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί για 3-4′.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3-4′.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το εβαπορέ.
Παγώνουμε το μείγμα για να αρχίσει να κάνει σώμα, περίπου 45′.
Ξαναχτυπάμε να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει με το χτύπημα.
Ντύνουμε ένα στρογγυλό μπολ με μεμβράνη.
Βάζουμε 3-4 κουταλιές κρέμα λεμόνι και 4 κρουασάν.
Περιχύνουμε με μείγμα παγωτού, εναλλάξ με κρέμα λεμόνι.
Ενδιάμεσα μπήγουμε και τα υπόλοιπα κρουασάν.
Παγώνουμε για 4-5 ώρες ακόμα καλύτερα μια νύχτα.
Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε το κασάτο σε φέτες.
Γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.