• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
95

Για το παγωτό λεμόνι

  • 2 λεμόνια
  • 2 κεσεδάκια (200 γραμ. το καθένα) γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
  • 2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.

    Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.

    Τα λεμόνια θέλω να είναι φρέσκα και ακέρωτα.

    Αφού πάρουμε το ξύσμα τους το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά, περίπου 30΄.

    Όταν το βγάλουμε  θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.

    Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, και την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.

    Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

    Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.

    Πρώτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.

    Βάζουμε και το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.

    Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.

    Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.

    Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.

    Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά μου:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται