Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.
Τα λεμόνια θέλω να είναι φρέσκα και ακέρωτα.
Αφού πάρουμε το ξύσμα τους το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά, περίπου 30΄.
Όταν το βγάλουμε θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.
Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, και την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.
Πρώτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε και το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.