Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα ελαφρά το ρούμι σε κατσαρόλα.
Βάζουμε τις σταφίδες σε μικρό μπολ και τις περιχύνουμε με το ρούμι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30΄.
Τέλος τις στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το φρέσκο γάλα, την κανέλα και τη σοκολάτα.
Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσει.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει 5΄ και το μεταφέρουμε σε κανάτα.
Αφαιρούμε την κανέλα.
Για τη κρέμα
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου πυκνώσουν και λιώσει η ζάχαρη 5΄-6΄.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το υγρό ζεστό μίγμα, ανακατεύοντας συγχρόνως με σύρμα τους κρόκους.
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσει για περίπου 15΄, έως ότου πυκνώσει ελαφρά.
Είναι έτοιμο όταν μένει µία παχιά στρώση στην πίσω πλευρά της κουτάλας.
Το βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Το παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτουμε τότε στην παχύρρευστη κρέμα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί.
Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε μέχρι, περίπου 2 ώρες.