Ένα απλό παγωτό λικέρ κρέμα, με τη χαρακτηριστική γεύση του Bailey’s για δροσιστικές απολαύσεις.

Ένα απλό παγωτό λικέρ κρέμα, με τη χαρακτηριστική γεύση του Bailey’s για δροσιστικές απολαύσεις.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
6

Για το παγωτό με λικέρ κρέμα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. Bailey’s (λικέρ κρέμα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παγωτό με λικέρ κρέμα

    Ενώνουμε πρώτα σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το Bailey’s.

    Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσουν τα υλικά (να διαλυθεί η ζάχαρη).

    Μετρήστε σωστά την ποσότητα του λικέρ γιατί αν πέσει παραπάνω, το αλκοόλ δεν θα αφήσει το παγωτό να παγώσει.

    Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1 ώρα.

    Τότε, το χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.

    Το αφήνουμε 2-3 ώρες στην κατάψυξη ν’ αρχίσει να πήζει και το ξαναχτυπάμε με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.

    Το αφήνουμε όλη τη νύχτα για να παγώσει καλά.

    Για το σερβίρισμα

    Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε 10΄ στο ψυγείο να μαλακώσει ελαφρά.

    Με το σκουπ του παγωτού το βάζουμε σε μπάλες σε ποτήρια και ιδανικά περιχύνουμε με λίγο Bailey’s.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται