Παγωτό με λικέρ κρέμα

Υλικά

Για το παγωτό με λικέρ κρέμα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. Bailey’s (λικέρ κρέμα)

Για το παγωτό με λικέρ κρέμα

Ενώνουμε πρώτα σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το Bailey’s.

Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσουν τα υλικά (να διαλυθεί η ζάχαρη).

Μετρήστε σωστά την ποσότητα του λικέρ γιατί αν πέσει παραπάνω, το αλκοόλ δεν θα αφήσει το παγωτό να παγώσει.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1 ώρα.

Τότε, το χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.

Το αφήνουμε 2-3 ώρες στην κατάψυξη ν’ αρχίσει να πήζει και το ξαναχτυπάμε με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει.

Το αφήνουμε όλη τη νύχτα για να παγώσει καλά.

Για το σερβίρισμα

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε 10΄ στο ψυγείο να μαλακώσει ελαφρά.

Με το σκουπ του παγωτού το βάζουμε σε μπάλες σε ποτήρια και ιδανικά περιχύνουμε με λίγο Bailey’s.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

https://www.argiro.gr/recipe/pagoto-me-liker-krema/