• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
60

Για το παγωτό μπισκότο

  • 1 συσκ. μπισκότα
  • 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
  • 300 γρ. γάλα κρύο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα στο μπλέντερ τα μισά  μπισκότα.

    Τα αλέθουμε σε σκόνη.

    Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια.

    Συνεχίζουμε να αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί για 2′ λεπτά ακόμα.

    Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε το μίγμα  και ακολουθούμε τις οδηγίες για να γίνει το παγωτό.

    Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε μικρά κομμάτια ή μικρές μπουκίτσες.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2′ να αρχίσει να σφίγγει.

    Τότε το παίρνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.

    Ξαναπαγώνουμε για 30′ και το ξαναχτυπάμε.

    Όταν  έχει αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα.

    Το παγώνουμε  στην κατάψυξη.

    Σερβίρουμε με σπασμένα κομματάκια μπισκότου.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται