Εκτέλεση
Το παγωτό πρωτεΐνης, χρειάζεται πολύ ώριμες μπανάνες.
Βάζουμε το cottage cheese στο μπλέντερ και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το κακάο. Χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνουν βελούδινη κρέμα.
Προσθέτουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Τοποθετούμε το παγωτό σε σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη. Προσθέτουμε ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή σταγόνες σοκολάτας.
Παγώνουμε το λιγότερο για 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε για 10′ σε θερμοκρασία δωματίου.
Παγωτίνια με επικάλυψη
Με το ίδιο παγωτό πρωτεΐνης, φτιάχνουμε μπουκιές παγωτού, τοποθετώντας λίγο από το μείγμα σε θήκες σιλικόνης. Ανάλογα με τις θήκες βγαίνουν γύρω στα 24 κομμάτια.
Παγώνουμε για 1 ώρα να σταθεροποιηθούν.
Λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Ξεφορμάρουμε και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.
Στραγγίζουμε το περίσσευμα σοκολάτας και αφήνουμε τα παγωτίνια σε αντικολλητικό χαρτί.
Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, μετά από λίγα λεπτά, τοποθετούμε και διατηρούμε τα παγωτίνια στην κατάψυξη.