Αλμυρά palmier ή Γαλλικές καρδιές! Λιχουδιά με τραγανή σφολιάτα και υπέροχη αλμυρή γέμιση. Γίνονται ανάρπαστα σε πάρτυ και μπουφέ.

Αλμυρά palmier ή Γαλλικές καρδιές! Λιχουδιά με τραγανή σφολιάτα και υπέροχη αλμυρή γέμιση. Γίνονται ανάρπαστα σε πάρτυ και μπουφέ.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
20
  • Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες και σάλτσα πέστο
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ. νερό χτυπημένα
  • Για τη γέμιση με προσούτο
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 6 φέτες προσούτο
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Στεγνώνουμε πρώτα τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την καλύπτουμε όλη με τη σάλτα πέστο. Βάζουμε ισομερώς τις λιαστές ντομάτες, 2 κ.σ. τριμμένο τυρί και το πιπέρι.

    Ρολάρουμε την κατά μήκος πλευρά προς το κέντρο του φύλλου. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά, σαν δύο ρολά που ενώνονται σφιχτά στη μέση του φύλλου.

    Παγώνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30΄. Με ένα πινέλο το αλείφουμε με το αυγό γύρω γύρω και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 20 φέτες.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και το μέλι.

    Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Καλύπτουμε σε όλο το φύλλο τις φέτες του προσούτο και πασπαλίζουμε 2 κ.σ. από το τυρί.

    Ρολάρουμε το φύλλο από τα δύο πλαϊνά προς το κέντρο. Το παγώνουμε για 30΄. Αλείφουμε με αυγό και κόβουμε σε 20 φέτες.

    Απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε τα palmiers στους 190 C στον αέρα για 10΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

    Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια (όχι κατεψυγμένη) μπορούμε να τα καταψύξουμε ωμά ή ψημένα και να τα ζεστάνουμε ή να τα ψήσουμε κατευθείαν από την κατάψυξη 10΄ περισσότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.

    Μετά τα αλμυρά palmier, αξίζει να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται