Όταν η αυθεντική ιταλική πανακότα δένει αρμονικά με μια από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως είναι τα γλυκά του κουταλιού.

Όταν η αυθεντική ιταλική πανακότα δένει αρμονικά με μια από τις πιο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως είναι τα γλυκά του κουταλιού.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
400

Για την αυθεντική πανακότα

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνα (2 γραμ. το καθένα)

Για το γαρνίρισμα

  • 6 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πανακότα (Panna Cotta)

    Βυθίζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.

    Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.

    Ισομοιράζουμε το μίγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως.

    Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

    Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.

    Για το γαρνίρισμα

    Τοποθετούμε επάνω στην πανακότα από 1 κ.σ. γλυκό κουταλιού κυδώνι ή όποιο άλλο γλυκό κουταλιού μας αρέσει και προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιλέ αμυγδάλου.

    Εάν αγαπάτε τα ιταλικά γλυκά, δοκιμάστε και το θεϊκό τιραμισού.

    Ποιό άλλο ιταλικό γλυκό φτιάχνεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται